ŞEHİT ERTAN SEVİM ORTAOKULU UZAY MERKEZİ, ADANA ATATÜRK EVİ, ADANA SİNEMA MÜZESİ VE SABANCI CAMİİ GEZİSİ

Okulumuz ÇEDES kulübü ile Adana bilim ve kültür gezisi gerçekleştirdik.Sabah 8:30 da başlayan gezimizde  öncelikle daha önceki gezimizde yarıda bıraktığımız müze gezilerimizi sürdürerek Adana Sinema ve Adana Atatürk Evi Müzelerini ziyaret ederek başladık. Akabinde Adana Sabancı Merkez Camii'ne geçerek detaylı tanıtımını gerçekleştirdik ve kısa bir dua etkinliği yaptık. Akabinde Adana Merkez parkını dolaşarak Çukurova Üniversitesi Uzay Bilimleri Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (UZAYMER) geçtik. Burada güneş filtreli teleskop ile güneş gözlemi gerçekleştirip eğitim görevlilerinden uzay araçları, gezegenler ve evrenin derinlikleri hakkında bilgiler edinip aklımızdaki sorulara cevaplar aradık.Dolu dolu geçen günün yorgunluğunu M1 alışveriş merkezinde atıp 15.10 da etkinliğimizi sorunsuz şekilde sonlandırdık.Etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan okul idaremize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ArGe birimine, CÜ Uzaymer yetkililerine, araç tahsisi konusunda yardımlarını esirgemeyen Ceyhan Belediyesi'ne, üniversite ve müze koordinasyonumuzu sağlayan Selma Sarıoğlan öğretmenimize, ulaşım koordinasyonumuzu sağlayan Serdinç GENGEÇ öğretmenimize ve ÇEDES kulübü öğretmenimiz Halil İbrahim ERGÜL' e teşekkürlerimizi sunarız.

05-04-202405-04-202405-04-202405-04-202405-04-2024

Yayın: 05.04.2024 - Güncelleme: 05.04.2024 10:03 - Görüntülenme: 135